Waarom Draagconsult?

Waarom draagdoekconsult?

Het is mogelijk om diverse draagsystemen uit te proberen zonder ze direct te hoeven kopen, zodat er een makkelijker een keuze gemaakt kan worden. Daardoor zijn miskopen te voorkomen. Het is waardevol om persoonlijke tips te ontvangen, zowel op het gebied van veiligheid als draaggemak. Bij bijzondere omstandigheden, zowel van jezelf als van je kindje, wordt je geleerd hoe je op een prettige manier kunt dragen.

Tijdens de consulten wordt er geoefend met een professionele draagpop. Daardoor is het mogelijk om ontspannen te kunnen oefenen en te kunnen concentreren op de knoop- en bindingtechnieken, voordat je je eigen kindje in de draagdoek plaatst. Het leren van het knopen van je draagdoek tijdens een consult is makkelijker, completer en plezieriger dan via een instructieboek dat je bijvoorbeeld bij een draagdoek ontvangt. Het komt namelijk voor dat in instructieboekjes van fabrikanten knooptechnieken worden weergegeven die niet of minder ergonomisch zijn. Dit geldt ook voor de youtube filmpjes in internet. Niet elke film laat een ergonomisch verantwoorde knooptechniek of informatie zien. In het consult heb je de tijd genomen om te oefenen, waardoor je weet hoe het moet. Dat voorkomt dat je doek ‘werkloos’ in de kast blijft liggen.

Draagconsulten kunnen thuis gegeven worden. Daardoor kun je een tijd inplannen die jou en je kindje goed uitkomt. Je leert hoe je op zo’n manier kunt dragen, helemaal met een ‘ergonomisch op maat advies’ voor jullie samen, dat het zowel voor je kindje als voor jezelf ergonomisch en fijn aanvoelt. Dit bevordert het draaggemak, vertrouwen en vergroot daaarom ook het draagplezier.

De voordelen voor de ouders

Als ouders leer je veel sneller de signalen van de baby te leren kennen en zodat hij direct kan ontvangen wat hij nodig heeft, omdat het niet nodig is om te huilen om te krijgen wat hij wil. Om deze reden zijn ze veel rustiger en vrediger. Een ouder is veel vrijer tijdens het reizen met het openbaar vervoer, winkelen, boodschappen doen, bewegen, enz. Pasgeboren baby’s met buikkrampen of reflux zijn veel serener als ze gedragen worden. De lucht ontlaadt zich beter en de krampen lost zich sneller op. Baby’s die frequent huilen zijn veel rustiger als ze dichtbij de ouders mogen zijn. Een draagdoek, in tegenstelling tot een wandelwagen, is compact, klein op te vouwen en neemt weinig plek in, je kunt hem makkelijk met je meenemen ook als je hem niet gebruikt.

De voordelen voor kinderen

De kinderen ervaren een gevoel van vertrouwen door dicht bij hun moeder te zijn, net als in de buik. Ze zijn daardoor veel rustiger. De ‘grote wereld’ waarin ze geboren zijn, is minder beangstigend als ze het kunnen ervaren vanuit de draagdoek op de buik van de ouder. De baby kan slapen wanneer hij moe is en als hij wakker wordt, kan hij rustig rondkijken en op een natuurlijke manier deelnemen aan de dagelijkse activiteiten. Als je kind op de juiste manier wordt gedragen, ontwikkelen de heupen en de wervelkolom zich op een evenwichtige manier. Je kind heeft visueel contact met andere mensen en leert de gezichtsuitdrukking (her)kennen. Het integreert zich vloeiend in het sociale leven.

Copyright Draagbewust.nl ©2020

@