Over Jacqueline

Over Jacqueline

Sinds 2003 organiseert Jacqueline nationaal en internationaal cursussen, seminars en workshops (individueel en in groepsverband) over verschillende thema’s in relatie tot bewust en authentiek ouderschap.

 Zij biedt individuele begeleiding en begeleiding aan kleine groepen in haar praktijkruimte op Texel. Op verzoek werkt zij ook in Centrum De Open Ruimte in Almere of in Italië.


Over Jacqueline en het dragen

In 2001 verwachtte Jacqueline  haar eerste kind. De draagdoek kwam op haar pad toen ze oplossingen zocht voor haar aankomende moederrol in combinatie met haar leven in een huis in de bergen in Italië. De kinderwagen zou hier een onmogelijk vervoermiddel zijn. Tijdens een reis naar Nederland diende de oplossing zich aan.

 Jacqueline kwam op straat een winkelende vrouw die een vredig slapend babytje in een doek bij zich droeg... Jacqueline was vertederd en deze geïnspireerde praktische oplossing kwam op het juiste moment voorbij, want even verderop, in dezelfde winkelstraat, trof ze een winkel die de doeken verkocht. Klaar was haar babyuitzet!

Zo kwam Jacqueline thuis in Italië met haar draagdoek. Ze droeg haar dochter vanaf de eerste dagen na de geboorte en heeft al haar kinderen gedragen. Ze zijn alle drie zonder kinderwagen opgegroeid. Het één leidde tot het ander. Jacqueline inspireerde met haar enthousiasme vrouwen in haar omgeving. Ze liet draagdoeken voor hen komen en hielp met het dragen. Vanuit haar draagdoekenpassie volgde ze seminars over geboorte, imprinting en zwangerschap. Zo ontstond in de loop der jaren een import- en distributiebedrijf met een groot netwerk van winkeliers, geboorteprofessionals, families en baby’s. Ruim tien jaar lang heeft Jacqueline jaarlijks honderden moeders geholpen, geassisteerd, bijgestaan.

Draagdoekconsulent & trainer

Jacqueline Jimmink is sinds 2008 gecertificeerd draagdoekconsulent Trage Schule Dresden en coach, gespecialiseerd in het dragen van kinderen. Naast haar directe ervaring met haar eigen drie kinderen, heeft zij in samenwerking met verenigingen en professionals cursussen georganiseerd in heel Italië. Zij begeleidde honderden ouders in het gebruik van de doek en werkte als consulent en trainer zowel nationaal als internationaal vanuit haar Centrum BambiGioi in Italië. 
Jacqueline biedt cursussen aan ouders, professionals en iedereen die geïnteresseerd is in de ‘Kunst van het Dragen van Kinderen’.

Copyright Draagbewust.nl ©2020

@