IN BALANS MET JE BAARMOEDER "HEILIGE TEMPEL"

Baarmoeder Balancing

Jacqueline is gespecialiseerd in het verzorgen van de baarmoeder via rebalancing. De baarmoeder-balance behandelingen betreffen de baarmoederzone en andere delen van het vrouwelijk lichaam. Ook problemen in het eierstok- en bekkengebied kunnen worden behandeld.
De wijze van het in balans brengen van de baarmoeder komt deels overeen met de procedure en behandeling voor het in balans brengen van littekens.

Om in balans te zijn met onze baarmoeder is het van belang om:

De bron van het ongemak aan de oppervlakte te brengen. De baarmoeder is in het tweede chakra waar we worden geconfronteerd met ‘verandering’. Bewustzijn is gebaseerd op de verandering.
Een goede aarding te ontwikkelen. Aarden betekent: openen van het energielichaam in het onderlichaam, het één worden met de zwaartekracht, het herstellen van de binding met ons energielichaam en de aarde. Als we niet goed geworteld zijn, zijn we niet stabiel. Onze aarde is onze wortel. Via onze wortels ontvangen wij voeding, kracht, stabiliteit en de kans om te groeien. Zonder deze verbinding zijn we gescheiden van onze natuur, onze oorsprong.
Ons te zuiveren van blokkades en energetische en karmische bindingen met het verleden wat betreft onze geschiedenis met onze baarmoeder.

Wat zijn energetische blokkades?

​In het leven ervaart iedereen niet alleen harmonieuze en prettige ervaringen, maar ook ingewikkelde ervaringen die je niet kunt verwerken, geen plek kunt geven of niet kunt ’verteren’. Energieblokkades zijn gestagneerde energiestromen, die het ons moeilijk maken om de ingewikkeldere ervaringen in een ruimer en breder perspectief te zien. Zo’n blokkade wordt vastgezet in ons lichaam en een bepaald orgaan zal dan niet meer goed werken, omdat het een deel van het energiesysteem is geworden. Totdat we ons ontdoen van deze ‘cocon’ blijven we de stagnerende blokkade meedragen met die specifieke onopgeloste ervaring.

De baarmoeder: De belangrijkste "bron" van kracht van de vrouw

Volgens de TAO is de baarmoeder de belangrijkste bron van kracht van de vrouw. Het potentieel ervan gaat veel verder dan het krijgen van kinderen. In ons bewustzijn leidt het vrouwelijkste orgaan over het algemeen vaak een kwijnend bestaan. En dat terwijl de baarmoeder in een vrouwenleven de poort naar de hemel of de hel kan zijn.
In de baarmoeder kan zich negativiteit ophopen die het vrouwelijk organisme van binnenuitvervuilt. Aandoeningen als menstruatiepijn, candida, cysten en vleesbomen worden in medische kringen inmiddels als normale problemen beschouwd. In Duitsland wordt de baarmoeder bij één op de drie vrouwen operatief verwijderd. Een operatieve verwijdering kan de ziekte wel weghalen, maar verwijdert niet de energiepatronen die de eigenlijke oorzaak van buikklachten kunnen zijn. Ontevredenheid, negatieve geloofsovertuigingen en pessimisme zijn indicaties van de relatie die een vrouw heeft met haar baarmoeder. Om je potentieel te ontwikkelen, is het noodzakelijk om je baarmoeder te leren kennen, te reinigen van alle negatieve aspecten, te harmoniseren en in evenwicht te brengen. Dit proces kan maanden of zelfs jaren duren.

​De baarmoeder is de bron van creativiteit. Het is het orgaan dat ons vraagt ​​om te veranderen en het orgaan dat veel vreugde in zich draagt. Het geeft ons een gevoel van veiligheid: "Ik voel me thuis in mezelf”, positieve affirmatie: "Ik voel me thuis in mijn lichaam" en Ayurveda. De baarmoeder is het belangrijkste vrouwelijke orgaan voor emotionele verwerking.

De herinneringen aan de baarmoeder gekoppeld aan ons prenatale leven

Een foetus slaat vanaf de conceptie de gevoelens en emoties die de moeder ervaart op. Het ongeboren kind neemt waar of het wordt geaccepteerd of niet en voelt en onthoudt de gemoedstoestand van de moeder, dus of zij blij was of niet.

De foetus is zich bewust van alles wat hem omringt. Elke gedachte, elk woord, elk gevoel ervaren door ouders is daarom van invloed op de toekomstige fysieke, mentale, emotionele en energetische ontwikkeling van elk prenataal wezen. De gevoelens en overtuigingen van de moeder worden vaak al aan de baby doorgegeven in de baarmoeder.

De baarmoeder bevat de herinneringen aan onze voorgeschiedenis, waaronder die van de baarmoeder zelf, toen we nog in de buik van de moeder waren. In de baarmoeder is een continue "beweging" in elke fase van het leven van een vrouw. Als een vrouw moeder wenst te worden, de conceptie laat plaatsvinden en geboorte geeft, worden alle herinneringen die op dat moment aanwezig zijn in de baarmoeder, zowel op onbewust als op bewust niveau in beweging gebracht. Ook energetische stagnaties met betrekking tot traumatische ervaringen komen in beweging.

De baarmoeder is het belangrijkste orgaan voor emotionele verwerking van de vrouw. De meeste problemen in de baarmoeder worden veroorzaakt door onderdrukte en geblokkeerde emoties. Als de baarmoeder met onverwerkte ervaringen, negativiteit en onderdrukte emoties is belast, wordt het zwaar en donker, totdat zij er uiteindelijk ziek van wordt. Ze kan lichamelijke symptomen krijgen die een specifiek ongemak uitdrukken, zoals cysten, vleesbomen, overvloedige bloedingen en pijn tijdens de cyclus.

De belaste baarmoeder: onderdrukte emoties en onopgeloste traumatische ervaringen

De baarmoeder slaat niet alleen gevoelens en persoonlijke ervaringen op, maar ook collectieve. In het proces van zoeken naar evenwicht en harmonie is het belangrijk om te beseffen wat de negatieve delen van het onbewuste zijn, zodat ze aan het licht kunnen komen. Vaak is het niet genoeg om de onopgeloste en onderdrukte emoties via lichaamsoefeningen en energiewerk te transformeren. Om een baarmoeder in balans, evenwicht en harmonie te brengen is bewuste observatie vereist.
De oorzaken van een belaste baarmoeder kunnen heel divers zijn. Bijvoorbeeld ongewenste zwangerschap, lusteloze en harteloze seksuele uitwisseling, gewenste of ongewenste abortus, kou, misbruik en geweld, voorbehoedmiddelen en nog veel meer. Je kunt een sessie voor herstel van het evenwicht van de baarmoeder overwegen in geval van:
• Vermoeidheid
• Gebrek aan vitaliteit;
• Emotionele instabiliteit (ook na een operatie)
• Rouw na een abortus (gewenst of ongewenst)
• Problemen in de onderbuik, genitaliën, uterus, nier, blaas, bloedsomloop
• Stijfheid aan de onderrug
• Onvruchtbaarheid
• Problemen in de moeder-kind relatie (zoals na een geboorte of traumatische geboorte)
• Problemen in de vrouw-partner relatie (zoals na een traumatische geboorte, geweld, misbruik)
• Enzovoort

De sessie kan emotionele steun en energetische ondersteuning bieden, maar vervangt geen enkel medisch advies. In geval van aanhoudende en langdurige problemen is het raadzaam om uw arts te raadplegen.

Tarief & Reservering

Via email is het mogelijk te reserveren.
Het is mogelijk kostenloos en vrijblijvend een kennismakingsafspraak te maken via Zoom. Duur: 15 minuten.
Als het kennismakingsgesprek positief voor je is en je voelt dat ik iets voor je kan betekenen, is het mogelijk een afstands healing af te spreken als mijn studio op Texel te ver weg voor je is.

Tarief consult: 45 euro p/uur voor een consult.

Soms is meerdere keren nodig, soms niet. Dat voel je per keer wat het met je doet en of een volgend consult nodig is voor je.
Het wordt niet vergoed. Ik kan je wel een factuur sturen voor de administratie ovv coaching.

Copyright Draagbewust.nl ©2020

@